Related Posts with Thumbnails

mandag 28. februar 2011

Da var det mandag igjen, og ny uke på jobb.  Det  har vært ganske hektisk med undervisning og flere møter, så det var deilig når arbeidsdagen var over idag.

Jeg tenkte jeg skulle komme med en liten bokanbefaling. Denne boka av Trude Teige ( kjent fra tv2) har jeg nettopp lest, og jeg likte den godt.
Utgangspunktet for romanen «Noen vet» er en av de store skandalene etter krigen: Omsorgssvikten og de mange overgrepene mot barnehjemsbarn og barn på spesialskoler som ble avdekket i pressen. Avsløringer som førte til at noen av disse barna i voksen alder fikk oppreisning i form av erstatninger, men på langt nær alle. Og kanskje det verste: Ingen av overgriperne ble straffet. Og det er nettopp dette uforståelige og opprørende at disse menneskene kunne gå fri – Teige bruker som råmateriale for i denne thrilleren.

Jeg tror boka er en del av mammututsalget i år, men jeg hørte den på lydbok denne gangen.

Har du lest noen gode bøker i det siste?

6 kommentarer:

 1. Heisann :-)
  Jeg elsker en god bok! Holder på med en nå, men husker ikke tittelen, og den ligger på nattbordet...og jeg gidder ikke reise meg, hehe..

  Beste boka jeg har lest? Vel, innen krim er det Knokkelsamleren av Jeffrey Deaver, romatisk suppe...åå, der har jeg mange, bl.annet P.S Jeg elsker deg....

  Klem fra meg

  SvarSlett
 2. Høres ut som en bok jeg kan like! Akuratt nå leser jeg SALVADORENA av Cecilia Samartin. En enkel og sjarmerendes bok.

  Har jo lest mange gode bøker (se listen min til venstre i bloggen min e.eks) men jeg vil fremheve Shantaram med Gregory David Roberts. over 900 solide sider, men de flyr avgårde!
  Det er delvis en sann historie om Bombay i India, og en rømt fange som opplever mye der. Alt fra slumstrøket til mafiaen til kjærleiken. Det skal vissnok bli spilt inn film snart.

  Ha en fin fin uke Thea!
  klem

  SvarSlett
 3. Takk for boktips! Jeg er veldig glad i å lese, men det blir ikke så mye tid til det lengre, rekker noen siderpå sengekanten. Jeg er i gang med Knausgårds kamp nr 2, var usikker på om jeg skulle lese videre etter bok 1, men jeg var på Mammutsalget tenkte at jeg like gjerne kunne kjøpe den...

  Klem fra Britt

  SvarSlett
 4. hei.
  så kjekt med bok tips.
  jeg leser rapsgubbene nå, herlig bok.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 5. Denne boka har jeg lest. Den er godt skrevet. Sterkt innhold.Kan virkelig anbefales ja.
  Klem

  SvarSlett
 6. Høres ut som en bra bok, takk for tips. Har dessverre ikke fått lest så mye i det siste, men er generelt veldig glad i å lese:).

  SvarSlett

Setter stor pris på alle hyggelige kommentarer:)