Related Posts with Thumbnails

søndag 11. april 2010

Gaver i posten og litt matlaging

Etter en hektisk skoleuke kom jeg hjem til full postkasse. Der lå det blant annet en spennede pakke fra Maya med den søte bloggen Hvit glede. Inne i pakken var det to pakker. Den ene var en søt kogal figur og såpe som jeg hadde vunnet i hennes give away. Inne i kogal figuren var det en lapp hvor det sto; live well, laugh often, love mutch:)

Den andre pakken var en pay it forward pakke og inneholdt et kjempeflott skilt og et søtt kort. Tusen takk for flotte gaver Maya!

Tidligere denne uka så jeg en spennende oppskrift på sitronmarengspai hos Ralfefarfaras blogg. Tenkte at den så kjempegod ut, og måtte prøves! Paien smakte himmelsk! Det er så godt med det litt sure mot det søte:



Sitronmarengspai:

3 dl hvetemel
100 g margarin (bremykt)
1 egg

Bland deigen godt sammen, pakk deigen i plast og la den ligge i kaldt i 30 minutter. Trykk deigen ut i en paiform (ca 24 cm) og prikk med gaffel. Forstek ved 225 grader i ca 10 minutter.

3 dl vann
4 ss maisenna
2 ss margarin
3 eggeplommer
1 1/2 dl sukker
Saft av 1 1/2 sitron
Skall av 1 sitron

Bland vann,maisenna og margarin i en kjele. Kok opp under omrøring. Tilsett eggeplommer, sukker og sitronsaft. Kok sakte opp. Ta kjelen av platen og ha opp i sitronskallet. Avkjøl.

3 eggehviter
1 ts eddik
1 1/2 dl sukker
1 ts maisenna
1 ts sitronsaft

Fyll den avkjølte sitronkremen i paiskallet. Pisk eggehvitene stive, tilsett sukker i flere omganger og sitronsaften.  Ha marengsen over paien og stek ved 150 grader i ca 15-20 minutter. Marengsen skal være gyllen i fargen- og paien skal serveres kald.

Jeg lagde meg en pesto også..Det er kjempegodt på landbrød, inntil salater eller i pasta og er kjempeenkelt å lage:
Gode råvarer må du ha.
Jeg bruker 2 ss pinjekjerner, 3ss god parmasanost, salt, 1 dl god olivenolje og 1 potte basilikum. Bland alt i blender eller lignende.Smak til med salt. Jeg liker at det er litt tyggemotstand i pestoen. Noen bruker hvitløk i også, da får du en mer markant smak!
Ha en flott vårdag!

3 kommentarer:

  1. Hei!

    Tusen takk for hyggelig besøk og kommentar:)

    Så deilige oppskrifter du deler her!

    Flott blogg forøvrig, jeg besøker deg gjerne igjen!

    Håper du får en god uke.

    Klem Pink Lady

    SvarSlett
  2. Takk for koselig kommentar og velkommen tilbake:)
    Paien så nydelig ut, den skal jeg prøve.
    Ha en fin uke.
    klem fra marilyn

    SvarSlett
  3. Å!! Hjemmelaget pesto er SÅÅÅÅ godt!! Og den paien så nydelig ut! Skal absolutt prøves ut! :)

    Ha en knall uke! :)

    Stor klem fra meg

    SvarSlett

Setter stor pris på alle hyggelige kommentarer:)